Verdiensten

Het werk als gastouder is leuk, maar het is ook prettig dat je er een inkomen mee kunt verdienen. Deze verdiensten moeten worden opgegeven bij je belastingaangifte. Als gastouder krijg je betaald voor de uren dat het kind bij jou is. Dit wordt afgerond in kwartieren, in het voordeel van de gastouder.
Als je zelf ziek bent of vakantie hebt, hoeven de vraagouders je niet te betalen. Zij moeten dan namelijk al een vervangende oppas betalen. Bij ziekte van het kind mag je de uren wel doorberekenen.

Vakantie en andere vrije dagen moeten van beide kanten zo snel mogelijk worden doorgegeven. Als een kind een opvangdag overslaat, moet dit uiterlijk twee weken van tevoren worden gemeld. Is dat niet het geval, dan mag je die dag ook doorberekenen. Tenslotte heb je die tijd gereserveerd voor de opvang.

Het uurtarief dat gastouderbureau All Together adviseert is € 4,50. Dit is inclusief een broodmaaltijd, fruit, drinken en een tussendoortje. Voor een extra broodmaaltijd of een warme maaltijd kun je respectievelijk € 0,75 en € 1,75 vragen. Het heeft onze voorkeur om vooraf te overleggen of extra maaltijden nodig zijn en wie deze verzorgt.

De vraagouders zorgen zelf voor luiers, billendoekjes en eventuele crème, alsmede voor dieetvoeding en speciale dieetwensen.

Adres

Randstad 22-48    |    1316 BZ Almere   |    036 534 10 65    |    info@gob-alltogether.nl

© Gob-alltogether design Twistweb.eu